Otroški parlament 2018

Šolstvo in šolski sistem je naslov letošnjega, že 28. otroškega parlamenta. 

V OŠ Dramlje smo tematiko obravnavali skozi različne in pestre delavnice. Sodelovali so učenci od petega do devetega razreda, ki so bili zelo ustvarjalni in izvirni. Po skupinah smo razpravljali o vsakdanjem življenju na šoli, izdelovali plakate, s pomočjo filmov debatirali o šolstvu v tujini, pisali predloge, povzetke predstavili na razrednih urah ter izvedli pravo “šolsko sodišče” z naslovom “Sojenje šoli”.

Izbrani šolski predstavniki so se nato 21. marca 2018, udeležili tudi medobčinskega parlamenta v Šentjurju. Gostje in hkrati vodje delavnic so skupaj z mladimi parlamentarci spregovorili o šolskem delu, izkušnjah, medsebojnih odnosih, načinih učenja ter o aktualnih vprašanjih, s katerimi se mladi srečujejo v svojem vsakodnevnem življenju. Spregovorili so tudi o problematiki, ki vlada v njihovih okoljih ter aktivno in ustvarjalno iskali rešitve.

Med kandidati za udeležbo na nacionalnem parlamentu sta bila izbrana kar dva naša učenca, in sicer Teja Gorjup iz 6.b razreda in Dominik Hercog iz 8. razreda.

Vsem mladim parlamentarcem se zahvaljujem za aktivno sodelovanje in jim čestitam za uspešno zastopanje naše šole.

Mentorica otroškega parlamenta: Vesna Reihss Cingl

 

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.