POSTOPNO VRAČANJE V ŠOLSKE PROSTORE ZA UČENCE 1. TRIADE TER DEVETOŠOLCE

Spoštovani starši,
predvideno je postopno sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja.

Pripravlja se sklep šolske ministrice, ki bo določal, da se vzgojno-izobraževalno delo začne postopno izvajati v prostorih šole in sicer predvidoma:

  • od 18. 5. 2020 za učence 1., 2. in 3. razreda,
  • od 25. 5. 2020 dalje pa tudi za vse učence 9. razreda in za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč.
  • Ostali učenci bodo nadaljevali oziroma zaključili šolsko leto s poukom na daljavo.

V šolo se lahko vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je pripravil tudi seznam zdravstvenih omejitev za otroke v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV.  V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, NIJZ otroku odsvetuje vrnitev v šolo. Starši se posvetujte z izbranim zdravnikom – specialistom pediatrije oziroma izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oziroma družinske medicine.

Zaradi načrtovanja organizacije pouka in dela v šoli vas naprošamo, da starši učencev 1., 2. in 3. razreda čimprej, vendar najpozneje do srede, 13. 5. 2020, do 12. ure, starši devetošolcev pa do petka, 15. 5. 2020, do 12. ure, izpolnite podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo. Podpisano izjavo vrnete v šolo razrednikom po elektronski pošti.

 V njej vas naprošamo, da nam poleg potrditve, da je otrok zdrav, sporočite tudi podatke:

  • o potrebi po jutranjem varstvu, podaljšanem bivanju,
  • prehrani,
  • o tem kdaj in kako bo vaš otrok prihajal v šolo. (NIJZ priporoča hojo, kolesarjenje, za učence, ki imajo kolesarski izpit, individualni prevoz s strani staršev). V kolikor nima otrok nobene od teh možnosti, bo zanje organiziran tudi šolski prevoz, ki pa bo zaradi omejitev zaradi zaščitnih ukrepov v javnem prevozu težje izvedljiv.

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo_1.triada

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo_9.r

Na podlagi pridobljenih informacij bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.