Sprejem prvošolcev in prvošolk v šolsko skupnost

V petek, 6. 10. 2017 je v okviru tedna otroka, potekala tudi krajša prireditev, na kateri smo v šolsko skupnost sprejeli 30 prvošolcev in prvošolk.

Prireditev se je pričela z “Irskim plesom”, kjer so pogumno nastopile učenke 6. razreda. Nato sta povezovalki Iza Pia P. in Vita K. učencem predstavili in razložili, kaj pomeni biti član šolske skupnosti učencev in kako na naši šoli to izgleda. Z dramsko igro Primoža Suhadolčana “Zakaj se je medved naučil brati“, so Petra K., Kaja S. in Aneja V., otrokom približale pomen branja in bivanja v šoli.

Še pred slovesno zaobljubo, so morali prvošolci in prvošolke opraviti “sprejemni izpit” – kviz “Lepo je biti učenec/učenka OŠ Dramlje“. Da pa so učenci 1. razredov postali pravi člani šolske skupnosti, so morali ponavljati slovesno zaobljubo. Dobili so uradna potrdila, ki to potrjujejo. Nagovorila jih je tudi ravnateljica in učencem podelila rumene kapice, ki jih bodo imeli v šoli ter jih redno uporabljali na aktivnostih zunaj šole. Prireditev se je zaključila s skupnim rajanjem ob glasbi in plesu z drugošolci.

In še slovesna zaobljuba:
<style=”text-align: center;”>“Obljubljam, da bom ubogal učitelje in učiteljice,>

da bom delal domače naloge, 

da se bom pridno učil,

da bom pomagal drugim učencem,

da se ne bom prepiral in pretepal,

da bom z veseljem hodil v šolo”.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.