V barve oblečena drevesa

Pred Osnovno šolo Dramlje so se drevesa odela v nova topla oblačila. Nova podoba dreves je delo učenk in učencev osnovne šole, njihovih staršev ter starih staršev,  učiteljev in ročnodelskega društva Mravljice.

 

Interesna dejavnost Kvičke – kvačke

 

Na šoli je z letošnjim šolskim letom zaživela interesna dejavnost Kvičke – kvačke, ki deluje v okviru Erasmus+ projekta KA1, Odkrivanje skrivnosti Irske in angleškega jezika, pod mentorstvom Lucije Jager.

Dejavnost obiskujejo dekleta stare od 7 do 12 let. Mlade kvačkarice so se do sedaj naučile osnovnih pentelj in skvačkale so že svoje prve izdelke: šale, kape, metuljčke, rožice. Pri učenju kvačkanja nam pomagajo ustvarjalke upokojenskega društva Dramlje iz sekcije ročnodelskega društva Mravljice z gospo Marico Štampar, ki s svojim zgledom in spretno roko navdušuje vse okoli sebe.

 

Zakaj je kvačkanje »kul«?

 

Pri delu s kvačko si krepimo motoriko rok in vizualno – prostorsko inteligenco. Kvačkanje nima samo fizičnega učinka, temveč tudi psihičnega: ponavljajoči gibi rok namreč sprožijo izločanje serotonina v možganih, ki nas spravi v dobro voljo. Kvačkanje v skupini pa nas spodbuja, da se družimo, kar pripelje do boljših odnosov. Negujemo pa tudi medgeneracijsko druženje in prenašanje znanja na mlajše generacije. Dviga pa tudi našo samozavest, saj lahko občudujemo delo svojih rok od prvih pentelj do končnega izdelka.

 

Oblecimo drevesa

 

Na začetku je bila želja, ki je rastla in rastla… in kar naenkrat se je prelevila v realnost. Za uresničitev projekta: Oblecimo drevesa smo k sodelovanju povabili učence naše šole, njihove družinske člane in prijatelje ter učitelje. Odzivi na naše povabilo k ustvarjanju »oblačil za drevesa« so bili nad vsemi pričakovanji. Učenci so dnevno nosili v šolo izdelke iz volne, ki so jih ustvarjalci s kvačko in pletilkami prispevali za naša drevesa.

V dnevih od 10. do 13. 12. 2017 smo s skupnimi močmi učenci in učitelji oblekli debla naših dreves v mavrična oblačila. Drevesa so v teh pusto obarvanih dnevih zasijala v novi lepoti.

 

Hvala vsem kvačkaricam, pletiljam, ustvarjalcem,  ki ste nam pomagali k uresničitvi našega skupnega projekta, da polepšamo središče Dramelj in obogatimo naše bivanje v njem. Drevesa so zaradi vas, vsem nam lep zgled skupnega sodelovanja;  pa še zeblo jih ne bo v mrzlih zimskih dnevih in nočeh.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Erasmus+, KA1 Irska, Novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.