Zgodovina in umetnost v Celju – kulturni dan

Učenci 6.A , 6.B in 7. razreda so se v sredo, 4. 10. 2017,  sprehodili skozi čas v Pokrajinskem muzeju Celje. V Knežjem dvoru so spoznali preteklost različnih starodavnih ljudstev, ki so bivala na območju današnjega Celja  Občudovali so lahko predmete prvih človeških skupnosti in spoznali kako so živeli Kelti.  Spustili so se v kletne prostore muzeja in se sprehodili  po ostankih mestne rimske hiše in ceste. Zbirka Grofje Celjski pa jih je presunila z veličastnostjo in pomembnostjo, ki so jo imeli v srednjem veku.
Ob poti skozi Celje so si ogledali kip splavarja ob Savinji in odšli še na Stari grad. Tam jih je pričakal srednjeveški tiskar in skupaj so natisnili grafiko na stari tiskarski stroj. Z gradu so si lahko  ogledali še današnjo podobo mesta Celje in bližnje okolice.
Ob zaključku kulturnega dne so tako učenci spoznali kako se prepletata zgodovina in umetnost. Vodiči iz muzeja so jih vljudno povabili, da jih naj še kdaj obiščejo. Učenje ob ogledu predmetov iz preteklosti je pri njih  bolj zanimivo in zabavno.
Učiteljica lik. umetnosti, Špela Kotnik

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.