Vojaški in kraški naravoslovni dan

V petek, 29. 9. 2017, smo z učenci 8. in 9. razreda imeli naravoslovni dan. Najprej smo si ogledali Park vojaške zgodovine v Pivki, kjer so razstavljena vojaška orožja in pripomočki 20. stoletja. Za vodenje po parku je poskrbela odlična vodička, ki nas je s svojo navdušeno razlago hitro pritegnila. Na koncu razstave smo se lahko spustili v notranjost podmornice.

Za tem smo v bližini Pivke obiskali Ekomuzej pivških presihajočih jezer. Sprva smo se sprehodili do Petelinjega jezera, ki se je zaradi nedavnega deževja, hitro napolnilo. Sledil je še kratek ogled muzeja ter nato hiter premik na našo zadnjo in atraktivno lokacijo.

To je bil Park Škocjanske jame, kjer smo se odpravili skozi podzemni kanjon. Opazovali smo lahko nešteto kapnikov, spoznali razliko med stalaktiti in stalagmiti, sledi netopirjev, ogromne dvorane,… Največji vtis na nas pa je pustil pogled na ogromen kanjon z deročo reko Reko v globini. Ker smo imeli še veliko energije, smo se odločili, da jamo zapustimo po stopnicah in ne z dvigalom. 🙂

Polni vtisov in novih spoznanj smo se vrnili proti Dramljam.

Related Images:

Ta vnos je bil objavljen v Dnevi dejavnosti, Galerija, Novice. Zaznamek za trajno povezavo.